härliga hovar

om mig

Bättre sent än aldrig

 

Så skulle man kunna beskriva min väg in i hästvärlden. Jag fick passera 40-årsstrecket innan jag mötte och upptäckte tjusningen med hästarna.


Efter en misslyckad första kontakt för två decennier sen, en gruppridning på islänningar som blev väldigt fel, hade jag egentligen klart för mig att hästar och jag inte hör ihop.  En förändrad livsbana och en ny kontakt med dessa stora djur tände gnistan och gav dem en ny chans.


Jag började rida mer regelbundet och blev så småningom ”hästbiten” som det så fint kallas. Ridskola och lektioner följde. Nu går min egen ardenner Evert hemma i hagarna på vår gård. Alla våra hästar, oavsett ras och bakgrund, går barfota på friska hovar.


Jag vill lära mig saker från grunden och i ett helhetsperspektiv och började läsa om hästarnas fysionomi och kom i kontakt med barfotavärlden. Den fascinerar mig och jag finner en strävan efter en naturlig och frisk tillvaro för våra stora vänner bekräftad i tankarna/metoderna.

Efter en introduktionskurs i barfotaverkning för eget bruk gick jag hösten 2019 vidare med utbildningen till hovformsspecialist hos SANHCP.  

partner